The Olympic Games and cultural policy

Beatriz García, és una reconeguda experta mundial en grans esdeveniments culturals que ha analitzat en profunditat la dimensió cultural dels moviment olímpic. En aquest llibre presenta una investigació sobre l’evolució de les olimpíades culturals al llarg de l’últim segle i un estudi detallat del programa cultural de Sidney 2000. L’objectiu és identificar els principis que hi ha darrere del discurs olímpic en matèria de cultura, així com mostrar les tensions entre les aspiracions de comunicació global del moviment olímpic i els interessos particulars de les comunitats locals.

'The Olympic Games and cultural policy' proporciona una anàlisi profunda del que implica en matèria de política cultural organitzar uns jocs olímpics i extreu lliçons de l’experiència de l’Olympic Arts Festivals (1997-2000) de Sidney 2000, un referent en la organització d’olimpíades culturals que va implementar tècniques i estratègies adoptades en edicions posteriors. 

García estructura el llibre en tres apartats i deu capítols. En la primera part ens presenta el marc conceptual i teòric sobre polítiques culturals i grans esdeveniments culturals; analitza per què moltes ciutats han planificat el seu desenvolupament urbà i econòmic al voltant d’aquests grans esdeveniments; explica l’evolució de les olimpíades culturals i com s’articula la seva organització des del Comitè Olímpic Internacional. En la segona part explica de manera detallada el disseny, la gestió i la promoció del programa de cultura de Sidney 2000 i en la tercera, l’autora planteja quin hauria de ser el futur de les polítiques culturals als Jocs Olímpics.

Podeu consultar aquest llibre al Centre d'Informació i Documentació

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris