Sònia Hernández Almodóvar, nova directora general del Patrimoni Cultural



Fins ara, ha estat directora del Museu de les Aigües i té experiència com a coordinadora de projectes museogràfics i com a educadora, dissenyadora i consultora en projectes educatius per a institucions museístiques i patrimonials


 

El Govern ha nomenat avui Sònia Hernández Almodóvar com nova directora general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. La nova directora assumirà, també, la direcció de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, un organisme que el mes de febrer passat va nomenar com a gerent Josep Maria Carreté.
 

Nascuda a Barcelona l’any 1968, Hernández és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i té un postgrau en Museus i Educació per la Universitat de Barcelona i un màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional por la Universitat Autònoma de Barcelona.
 

Des de 2011 i fins ara, Sònia Hernández ha estat directora del Museu de les Aigües; i des de 2020 també, directora d’Acció Social d’Aigües de Barcelona. També ha estat responsable d’Exposicions i Activitats del Museu de les Aigües, així com coordinadora de projectes museogràfics a Stoa, Planificació, Comunicació i Presentació del Patrimoni. Hernández també ha treballat com a educadora, dissenyadora i consultora en projectes educatius per a diferents institucions museístiques i patrimonials, com la Fundació “la Caixa”, el Museu d’Història de Catalunya o el Museu d’Història de Barcelona, i empreses culturals com Ciutar’t o Magma Cultura.
 

D’altra banda, entre altres càrrecs, ha estat presidenta de la Asociación de Espacios y Museos Corporativo; tresorera de l’Asociación Española de Museos de la Ciencia y de la Técnica, així com vocal del Comité Internacional para la conservación y defensa del Patrimonio Industrial – Ticchi. També és membre d'Interacció.


___________________________________________________________________