Convocatòria MusicAIRE de Music Moves Europe


Convocatòria de propostes MusicAIRE dirigides al sector de la música per abordar la recuperació de la crisi de la COVID-19
 

MusicAIRE, un projecte posat en marxa per Inova+ i European Music Council (EMC), obre una nova convocatòria per donar suport a l’ecosistema musical per sortir de la crisi de la Covid-19, d’una manera verda, digital, justa i resilient. 

El sector de la música ha estat un dels més afectats per la Covid-19 i probablement serà un dels que més tard es recuperi. A fi d’accelerar aquesta recuperació, MusicAIRE vol impulsar projectes que contribueixin a garantir el dret a tots els adults i nens a expressar-se musicalment amb tota llibertat i a aprendre llenguatges i habilitats musicals, així com el dret dels artistes a obtenir un just reconeixement i remuneració pel seu treball.

L’objectiu és ajudar a la recuperació de la indústria de la música a Europa, fent front als desafiaments sorgits per la pandèmia de la Covid-19, alhora que es vol fomentar la sostenibilitat de l’ecosistema musical. 

La convocatòria està dirigida a organitzacions que tinguin la música com a principal activitat, incloses les pràctiques amateurs i professionals de tots els diferents gèneres musicals.

Els projectes que es finançaran amb MusicAIRE hauran de proporcionar estratègies, metodologies i accions per al sector de la música per abordar la recuperació de la crisi de la COVID-19 en almenys un dels àmbits temàtics següents: 
 

  • Recuperació verda: incrementar la consciència ecològica i la sostenibilitat dins el sector musical, amb especial focus en els actes en viu, i recolzar start-ups innovadores que tinguin com a finalitat reduir la petjada mediambiental. 
     

  • Recuperació digital: adaptar-se a les noves tendències emergents en el consum, distribució i promoció de música digital i promoure models de negoci sostenibles que garanteixin la remuneració de tots els artistes. 
     

  • Recuperació justa i resilient: aprofitar el potencial de la música per a contribuir en una major solidaritat, ciutadania activa i cohesió social. 
     

El pressupost global per la convocatòria és de 690.000€ i s'organitza en tres eixos: micro, petit i mitjà, a cada eix se li assigna una subvenció màxima. 

La subvenció té la forma d'una subvenció global, fixada en el contracte. Cada línia s'associa a una quantitat màxima de subvenció: micro (15.000 EUR), petita (30.000 EUR) o mitjana (55.000 EUR). 


 

El termini per presentar les propostes és el 28 de març de 2022. 


 
 
 

Per saber-ne més
 

Convocatòria MusicAIRE  

  
 

___________________________________________________________________________