Josep Maria Carreté, nou gerent de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural


Ha ocupat alts càrrecs en diferents museus i havia estat director de patrimoni entre el 2006 i el 2009
 


Josep Maria Carreté és el nou gerent de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural després de superar el concurs públic convocat a la tardor. Fins ara Carreté era gerent del MACBA, responsabilitat que va assumir el 2016. El nou gerent de l’ACPC ocupa la vacant deixada per Eduard Aizpun, que es va jubilar el setembre del 2019. Just el 31 de desembre de l'any passat es va jubilar el director general de l'Agència, Josep Manuel Rueda. Aquesta plaça també està vacant i, de fet, encara no s'ha convocat cap concurs per cobrir-la.
 

Josep Maria Carreté té una àmplia experiència en el sector museístic i patrimonial. Abans de gerent del MACBA havia estat sotsdirector gerent del MNAC (2012-2016), director general de la Fundació Pau Casals (2010-2012), director general de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura (2006-2009), director gerent del Museu de Gavà (1990-1997 i 2000-2006), director del Museu d’Arqueologia de Catalunya (1999-2000) i director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (1997-1999).  També ha exercit la docència en màsters i postgraus de diverses universitats i ha estat assessor d’institucions públiques i privades vinculades amb el patrimoni i els museus. És autor de diversos llibres i articles sobre gestió patrimonial i museística. També és membre d'Interacció.

 


___________________________________________________________________