Igualada farà un procés participatiu per elaborar la programació de la Capital de la Cultura Catalana 2022

ACN Barcelona | 23 febrer 2021
 

L'estudi Burzon*Comenge ha dissenyat un logotip que enllaça els conceptes d'història, ciutat viva i ciutadania. 

L'Ajuntament d'Igualada engegarà un procés participatiu per elaborar la programació d'actes específica per al projecte Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022. El consistori ho ha anunciat aquest dimarts amb motiu de la presentació del logotip de l'esdeveniment, que ha estat elaborat per l'estudi igualadí Burzon*Comenge. El regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, ha detallat que convidaran a totes les entitats i empreses culturals de la ciutat a presentar projectes, que acabaran sent votats "per tota la ciutadania". Pel que fa la imatge, es tracta d'un logotip format per tres elements que representen les lletres IGD (abreviatura d'Igualada) i que enllacen els conceptes història i patrimoni, ciutat viva i ciutadans ambaixadors.

Les entitats i empreses culturals igualadines podran presentar projectes culturals per formar part de la programació de la Capital de Cultura Catalana 2022. Així ho ha avançat aquest dimarts el regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, Pere Camps, que ha detallat que, un cop presentades les propostes, seran avaluades per un equip tècnic. Tot seguit, les propostes se sotmetran a votació de la ciutadania a través d'un procés participatiu i, les més votades, formaran part d'aquesta programació especial amb motiu de la capitalitat cultural.
 

Presentació del logotip de Capital de la Cultura Catalana 2022 a Igualada. 23 de febrer de 2021.

Presentació del logotip de Capital de la Cultura Catalana 2022 a Igualada. 23 de febrer de 2021.
 

Per la seva part, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha celebrat que el 2022 es podrà visibilitzar "tot el potencial, energia i talent que emana de la nostra ciutat" i creu que serà "el gran any per la cultura en general, però sobretot, per la cultura a Igualada". "El 2022 ja serà un any allunyat de la fatiga de la pandèmia", celebra Castells.

L'organització de la Capital de la Cultura Catalana té com a objectiu contribuir a "ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalana, incrementar la cohesió cultural dels territoris, així com promocionar i projectar el municipi designat". El març de l'any passat es va comunicar a Igualada que seria Capital de la Cultura Catalana 2022. Enguany la capitalitat recau en la ciutat de Tortosa.

   


 
 

___________________________________________________________________________