Carol Duran és la nova directora del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT)

Carol Duran és la nova directora del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i del festival de folk homònim després de 33 anys liderats per Jordi Fàbregas, que es va acomiadar la primavera passada. La institució ho ha oficialitzat aquest dimecres, però la músic i gestora cultural es va incorporar al càrrec al setembre per treballar en la confecció de la 34a edició del festival Tradicionàrius, en la qual participaran Sabor de Gràcia, Vega, Cocanha i Marala, entre molts altres. Duran ha explicat que vol sumar més dones a la programació i, en el llarg termini, fomentar la internacionalització del festival. Al seu torn, Fàbregas manté el vincle amb l'equipament i el festival i dirigirà l'espectacle inaugural de la propera edició, 'Almanac'.

Carol Duran, nascuda a Terrassa el 1979, inicia els seus estudis de violí clàssic al Conservatori d’aquesta ciutat. Progressivament anirà especialitzant-se en violí tradicional i modern, amb estudis a l’Aula de Música Tradicional i Popular, Sibelius Academy d’Helsinki i seguint un nombre important de cursos complementaris. La seva formació inclou també cursos d’harmonia, improvisació i flamenco. El 2011 obté a l’ESMUC el Grau Superior en Música Tradicional, especialitat violí. Com a intèrpret és membre dels grups La Carrau i Betzuca des de la seva fundació, col·laborant també amb formacions i solistes com: Les Violines, Kamerata Flamenca, Joan Dausà i els Tipus d’interès, Josep Thió, Feliu Ventura, Pepet i Marieta, Quico el Célio...

Paral·lelament, s’ha format com a gestora cultural, titulada en Promoció i Gestió Musical per l’ESMUC i llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest àmbit exerceix tasques al Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona i entre 2008 i 2011 forma part de l’equip directiu de l’Aula de Música Tradicional, com a responsable de producció i difusió cultural i coordinadora dels cursos d’estiu de Música Tradicional FESTCAT. Com a docent ha impartit classes de violí a l’Aula de Música Tradicional i Popular, Centre Artesà Tradicionàrius, Tallers d’Arsèguel, Escoles d’Estiu FESTCAT, Escola de Música El Tudell de Sant Cugat i Escola de Música d’Ullastrell.


 *****

1 comentari

Interacció


Entrevista a Carol Duran

Dissabte passat, 16 de gener, a la secció de cultura del diari El Punt Avui, es va publicar una entrevista de Guillem Vidal a Carol Duran, la nova directora artística tant del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia (Barcelona) com del Festival del CAT.

En l’entrevista, Duran, advoca per treballar en xarxa i buscar noves línies d’internacionalització.

Llegiu tota l’entrevista aquí:http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/1908746-vull-ajudar-a-internacionalitzar-la-nostra-musica-d-arrel.html


 

****