Àngels Ponsa «Pidolant, la cultura no anirà mai enlloc»

Àngels Ponsa (Artesa de Segre, 1960), la nova consellera de Cultura, està confinada des de diumenge. Ponsa ha rellevat Mariàngela Vilallonga, en l’equip de la qual exercia de directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques. En aquesta entrevista, feta forçosament per canals telemàtics, ens explica els seus plans en un moment en què el món de la cultura necessita actuacions urgents i contundents.

Àngels Ponsa en la inauguració en la Setmana del Llibre en Català. Oriol Duran

Àngels Ponsa en la inauguració en la Setmana del Llibre en Català. Oriol Duran

   

"Fins ara hem destinat els nous recursos que hem aconseguit a fer front a tot allò que queia: els bolos que no es feien, un subsidi per a artistes i tècnics que no cobraven… Ara ja no estem aquí, ara estem en un moment en què el que hem de salvar és l’activitat cultural. I per salvar-la hem de canviar el sentit dels ajuts."

 

"Hem de situar la cultura al lloc on ha de ser i amb els recursos que ha de tenir. Pidolant no arribarem mai enlloc. La declaració de bé essencial ens permetrà blindar una mica la cultura. "

 

Àngels Ponsa, consellera de Cultura. «Pidolant, la cultura no anirà mai enlloc» (08 d'octubre de 2020) / Entrevistada per Maria Palau i Xavier Castillón. El Punt Avui

 

Àngels Ponsa és membre d'Interació des del 6 de març de 2015.

 

Llegeix tota l’entrevista aquí