Ripoll 2013, capital de la cultura catalana

NOM:  Ripoll 2013 capital de la cultura catalana

WEB:  http://www.ripoll2013.cat/

DESCRIPCIÓ: La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té l’objectiu de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de parla i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. Ripoll, lloc de pas i cruïlla de camins, ha estat testimoni de tota mena d’intercanvis econòmics i culturals. Amb el pas dels segles les influències socials, econòmiques i culturals l’han convertit en una vila referent en molts aspectes. La vila de Ripoll és coneguda pel sobrenom de Bressol de Catalunya, associat a la figura del comte Guifré el Pilós.

Per commemorar aquesta capitalitat, una comissió formada per persones tant a títol individual com en representació del teixit associatiu local han programat tota l’oferta cultural de l’any 2013 a partir de tres grans eixos: el Patrimoni i la història, la industrialització i l’etnografia i la cultura popular. El principal objectiu de la capitalitat cultural és l’atracció de visitants, potenciar la marca “Ripoll” i difondre la llengua i la cultura catalanes.

Fitxa tècnica en pdf