El videojoc en expansió

Associació Espanyola de Videojocs

La indústria del videojoc té un impacte a la nostra economia que sovint es menysté, bé per desconeixement, o bé per manca de visibilitat. Però en realitat és una indústria en creixement que a Espanya suposa el 0,11 del PIB i ocupa a gairebé 9.000 persones en llocs de treball directes.

Es tracta de la primera anàlisi econòmica sobre la indústria dels videojocs, promogut per l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI),  que aprofundeix més enllà dels estudis de mercat i consum.

L’impacte econòmic del videojoc

Val la pena destacar dades del 2016, que apunten que la producció del sector dels videojocs a Espanya va ser de 1.177 milions d'euros, i el seu valor afegit va ser de 503 milions d'euros, amb una ocupació directa de 8.790 persones dins el sector.

Una dada impactant sobre sobre el valor afegit del sector, és que per cada euro que s’inverteix, el seu impacte reverteix en 3 euros al conjunt de l’economia,de la mateixa manera que per cada feina que es crea al sector de videojocs, se’n generen 2,6 en d’altres sectors indirectament.

I és que del videojoc en beuen molts d’altres sectors, com ara un 14,3% del sector d’edició, el 9,6% del sector de producció audiovisual (cine, vídeo, televisió i música), el 3,8% del sector de la programació i tractament de dades i un 3,2% del sector de les telecomunicacions.

Una indústria en creixement.

El 2016, el sector dels videojocs va generar 1.163 milions d'euros a Espanya. D’aquesta manera, el sector es consolida un any més com ho fa des del 2014, com la primera opció d'oci audiovisual i interactiu de l’Estat. La xifra suposa un increment del 7,4% en relació al 2015, quan la indústria va generar 1.083 milions d'euros.

Augment del 30% del consum de videojocs on-line.

El valor estimat del consum on-line de videojocs el 2016 va ascendir fins als 382 milions d'euros (un 30,82% més que el 2015, amb 292 milions d'euros) amb la suma de les apps (per a dispositius mòbils) i la resta de plataformes en línia.

Els videojocs adquirits a través d'apps mòbils van suposar un valor de 177 milions d'euros (un 43,90% respecte al 2015), mentre que el valor estimat del consum des de la resta de plataformes en línia va situar en els 205 milions d'euros (un 17 , el 56% més que l'any anterior).

Aquest tipus d’estudi ens mostren que el videojoc es troba en un moment d’expansió. Ens ho demostra un altre estudi provinent del portal Statista 'Digital Market Outlook - Digital Media Market Report', on es fa visible que el segment dels videojocs és actualment i serà en un futur proper el que assoleixi una major facturació de tots els mitjans digitals, tant aquí com a la resta del món.
 

 


PDF El sector de los videojuegos en España

HTML El sector de los videojuegos en España





Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris