La cultura de Barcelona més enllà del relat oficial
Pol·len Edicions i La Ciutat Invisible
«Desbordar Barcelona, Un relat alternatiu de la cultura a la ciutat» es presenta aquesta tarda a la Virreina, per obrir la mirada a les altres maneres de fer cultura de base, que no venen d’avui, i que tenen un llarg camí per recórrer.
'Desbordes de la cultura’, és un ampli grup de treball i investigació interdisciplinar, que re-escriu el relat cultural de la ciutat, des de principis del s. XX fins l’actualitat. El grup neix el maig de 2016 amb la voluntat de visibilitzar les iniciatives culturals alternatives als discursos imperants, alhora que projecta cap a una nova manera de treballar la cultura.
El concepte “desbordar” es relaciona amb anar més enllà del discurs institucional, donar protagonisme a les pràctiques que es posicionen als marges i que creixen i reaccionen davant el relat oficial. Aquestes pràctiques culturals, basades en dinàmiques cooperatives i treball en xarxa, sorgeixen detonades pel pensament crític. Si mirem enrere, veurem que a Barcelona hi ha molts relats alternatius, i un d’ells és el d’una cultura no (sempre) oficialitzada, que ha sorgit i resorgit de les classes populars el darrer segle, passant de la major clandestinitat a la pràctica oficialitat, segons la governança.
Constitueix un important esforç per anomenar totes les iniciatives “desbordadores” en perspectiva històrica. Es tracta, doncs, d’una pinzellada que deixa oberts molts interrogants per a debatre col·lectivament.
Avui, 12 de desembre, tindrà lloc la presentació amb la presència de Irene Jaume de La Ciutat Invisible; Carme Mayugo de Teleduca i Artibarri; Jordi Oliveres de Indigestió i Javier Rodrigo de Cohabitar-entre.
Fés click aquí per anar a l’esdeveniment.
Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació.
Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris.
- blog de Interacció
- 2090 lectures