Pilar Cuerva, nova directora de l’Arxiu Nacional de Catalunya

   
 

Cuerva agafa el relleu de Francesc Balada, que ha estat al capdavant de l'Arxiu els darrers nou anys.

   
 

El Departament de Cultura ha designat Pilar Cuerva Castillo com a nova directora de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Historiadora i arxivera, fins ara ha estat cap del Centre de Recerca i Coneixement (CREC) i del Departament de Gestió Documental i Arxiu del Museu Nacional de Catalunya.

Cuerva relleva el també historiador i arxiver Francesc Balada, que ha estat al capdavant de la institució els darrers deu anys.
 

La Conselleria ha proposat Pilar Cuerva per la seva experiència en l’àmbit de l’arxivística, en la recerca de documentació, la planificació de recuperació del patrimoni documental, i l’aplicació de les noves tecnologies a l’arxivística, al capdavant de projectes innovadors i transversals.
 

Pilar Cuerva Castillo és llicenciada en Geografia i Història, graduada en Arxivística i Gestió de Documents, diplomada en Estudis Superiors especialitzats en Història comparada, social, política i cultural. També ha cursat el Postgrau en gestió de Documents electrònics, el Postgrau Noves tendències en gestió de la informació i el Màster en Gestió Estratègica del Coneixement i de la Informació en les Organitzacions.
 

En l’àmbit dels arxius, Cuerva té una llarga trajectòria com a responsable de diversos projectes de gestió de la informació en diferents institucions. El Departament ressalta que els últims cinc anys ha treballat al MNAC impulsant diferents projectes sobre patrimoni documental i artístic del museu, a més de la difusió web, la digitalització dels seus fons, el desenvolupament d’una eina d’organització i gestió dels procediments transversals de l’equipament, i la gestió de la documentació digital i electrònica de l’equipament, entre d’altres.
 

Pilar Cuerva també ha estat responsable de l’Arxiu General del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, així com responsable del projecte de gestió de la Informació del Museu Marítim. Anteriorment, havia estat arxivera a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i al Dipòsit d’arxius de Cervera del Departament de Cultura.

 


___________________________________________________________________