Inscripcions obertes per a la Jornada d'Accessibilitat i Diversitat d’Apropa Cultura: “Sensellarisme i cultura”

Ja estan obertes les inscripcions a la Jornada d’Accessibilitat i Diversitat d’Apropa Cultura, titulada “Sensellarisme i cultura”. Serà el dilluns 20 de febrer a les 9h a l’Auditori Meier del MACBA a Barcelona, presencial i en streaming. La jornada s'adreça a professionals d’equipaments i programadors culturals, així com professionals d’entitats socials, serveis socials i de la salut.


 

Presentació de la jornada

Apropa Cultura dedica la temporada 2022/23 a les persones en situació de sense llar. Són molts els prejudicis, mites i mentides i, per aquesta raó, la jornada vol sensibilitzar i formar als professionals de l’àmbit de la cultura en matèria de Sensellarisme, per analitzar la pròpia mirada i entendre de quina manera la cultura pot ajudar en els processos de re-identificació i recuperació de les persones en situació de sense llar.

Comptarem amb el testimoni de persones amb experiència de sensellarisme, que ens mostraran aquesta pluralitat de situacions però també reivindicaran la presència de la cultura en les seves vides. Alhora, hi participaran experts i expertes com Albert Sales o Manuel Muñoz Bellerín de l’àmbit social i acadèmic, així com professionals de l’àmbit social i cultural d'Arrels, el Centre d'Art la Panera, la Xapsll o el Museu de Lleida que dissenyen i organitzen programes artístics en el marc del sensellarisme.


 

Objectius

  • Aproximar-nos al fenomen del Sensellarisme i contribuir a la desestigmatització.
  • Sensibilitzar, crear vincles i desenvolupar una gestió cultural afectiva que s'impliqui el dia a dia de les entitats socials que treballin amb persones en situació de sense llar.
  • Incorporar la dimensió ètica en els nostres treballs culturals a les creacions col·lectives/comunitàries.
  • Aprendre experiències i projectes de bones pràctiques. Facilitar un espai de trobada, empatia i acció.


 

Informació pràctica

Quan? Dilluns 20 de febrer de 2023 a l’Auditori Meier del MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), de 9.00h a 14.00h.

Com serà l’assistència a la jornada? Podrà ser presencialment amb places limitades o en streaming online a través de Youtube.

Inscripció: gratuïta, places limitades. Inscripcions clicant en aquest enllaç.


 

Més informació i programa de la Jornada Apropa Cultura 2023


 
 


 ____________________________________________________________________