Néstor García Canclini, en conversa amb Alfons Martinell, el proper 23 de novembre

El filòsof, antropòleg i crític cultural Néstor García Canclini pronunciarà el proper dimecres 23 de novembre la conferència "Emergencias culturales", en un acte que tindrà lloc a #plantauno, espai d'investigació en cultura amb seu a L'Hospitalet de Llobregat. García Canclini serà presentat per Alfons Martinell, professor emèrit de la Universitat de Girona en l'àmbit de les polítiques culturals, el desenvolupament i la cooperació internacional, que posteriorment conversarà amb ell.

El tema central de la conferència és la transformació de les relacions entre institucions, artistes, professionals de la cultura i públics. Reflexionant sobre la situació d'"emergència" en què es troben institucions, creadors i comunitats culturals, per mutacions iniciades abans de la Covid-19 i que s'han accelerat posteriorment, García Canclini aborda qüestions com la irrupció de xarxes digitals que transformen la comunicació entre creadors i públics, els efectes de la pandèmia en les condicions laborals al sector, o el paper dels equipaments culturals locals i els processos de cultura comunitària. La intervenció s'emmarca en un projecte de recerca que ha analitzat diversos casos al Brasil i a Mèxic. En la intervenció a #plantauno, García Canclini incorporarà també reflexions a partir de l'observació de casos a l'Estat espanyol.

La trobada sorgeix en el marc de la col·laboració entre Trànsit Projectes i l'editorial Gedisa, que ha publicat alguns dels títols més emblemàtics de García Canclini. Gedisa arriba aquest 2022 al seu 45è aniversari.

   

Aquest acte se celebrarà de manera presencial, dimecres 23 de novembre a les 19h. Podeu reservar entrades per assistir-hi aquí.

   

Després de la conferència, que serveix per cloure les activitats d'aquest 2022 a l'espai #plantauno, hi haurà la possibilitat de prendre una copa i brindar pel final de la temporada.  

      

Per a més informació, vegeu https://blog.transit.es/canclini-en-plantauno/

     

_____________________________________________________________________