Presentat el I Congrés Internacional d'Espectadors de Teatre


Àfora Focus presenta el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre
 

El passat 15 de juny s’ha presentat al Teatre Romea de Barcelona el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre. La nova i pionera proposta d’Àfora Focus, hub del pensament del Grup Focus, posa en el seu eix vertebrador als espectadors, a qui pretén posar cara i donar veu, fent-los protagonistes d’un Congrés únic al món. 

L’acte ha estat presidit per Daniel Martínez de Obregón, President del Grup Focus, que ha remarcat que es “tracta d’un congrés de, per a i pels espectadors de teatre”. L’ha acompanyat Pepe Zapata, comissari del Congrés Internacional, que ha destacat que hi participaran uns 50 espectadors teatrals de tot el món i personalitats convidades de més de 25 països diferents
 

El Congrés es durà a terme a la tardor del 2022, del 24 al 26 d’octubre en el Teatre Romea, però també es podrà seguir per streaming a través d'una plataforma immersiva online creada especialment pel Congrés.


Aquesta nova iniciativa compta ja amb la confirmació tant d’espectadors convidats de tot el món com de ponents experts en la matèria com: Antonella Broglia, d’Itàlia; Zavel Castro, de Mèxic; Katya Johanson, d’Austràlia; Wouter van Ransbeek, dels Països Baixos; Roger Bernat, Toni JodarAntonio Monegal, de Catalunya, entre d’altres. 
 
 


 
 

En aquesta primera edició, el Congrés abordarà temàtiques relatives a la diversitat, la participació i la transversalitat dels públics de les arts escèniques en diferents formats (conferències, tallers,  sessions plenàries, visites, accions artístiques, etc.)  que es duran a terme al llarg de les tres jornades i el Congrés culminarà amb la creació i lectura del Manifest de Barcelona d’Espectadors de Teatre.  

El Congrés va dirigit a espectadors teatrals (representants d’associacions, amants de les arts escèniques, responsables de projectes), a creadors i artistes interessats a conèixer i enfortir les motivacions dels espectadors, a administracions públiques (responsables de polítiques culturals), a gestors culturals, a investigadors i consultors experts en anàlisis d’audiències.  


 

També s’ha obert el període d’inscripcions al Congrés amb descomptes per inscripció anticipada fins al 31 d'agost.

Tota la informació es pot trobar al web https://www.aforafocus.cat/congresespectadorsbcn i a través del hashtag #congresespectadorsbcn en xarxes socials.
 

Les llengües oficials del congrés seran el català, el castellà i l’anglès.  
 

  

Confiem que aquesta informació sigui del vostre interès i que pugueu compartir-la i difondre-la entre la vostra xarxa professional vinculada als públics i al desenvolupament d'audiències.

Per altra banda, encara tenim l'opció de convidar espectadors del total de 50 convidats nacionals i internacionals. Si coneixes associacions, entitats o grups d'espectadors treballant en projectes relacionats amb la diversitat, la participació o la transversalitat, et preguem compartiu aquesta informació perquè ens facin arribar la seva proposta, explicar-nos la seva experiència i avaluar la seva candidatura.


 

Gràcies.