Christian Alonso guanya el concurs de direcció del Centre d’Art La Panera de Lleida


Proposa potenciar l'equipament com a plataforma de creació, recerca i formació i la seva relació amb el territori.

 
L’investigador cultural, comissari i docent Christian Alonso (Lleida, 1987) ha guanyat el concurs de direcció del Centre d’Art La Panera de Lleida. Alonso és Doctor Internacional, Màster i Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, i té una dilatada experiència en l’àmbit de la recerca, docència, gestió, coordinació, producció i comunicació de programes educatius, projectes de comissariat, de mediació i producció artística d’àmbit nacional i internacional.
 

Alonso, a més, ha treballat com a professor d’Història i Teoria de l’Art a la Universitat de Lleida, a l’Escola Superior de Disseny ESDi–Universitat Ramon Llull, i a la Universitat de Barcelona. Ha sigut coordinador de projectes del grup de recerca Art Globalització, Interculturalitat (Universitat de Barcelona), i coordinador i membre fundador del programa d’estudis i pràctiques curatorials On Mediation. El seu treball analitza les relacions entre l’art i la ecologia en l’actual context de crisis climàtiques i socials, caracteritzat per la precarietat existencial i l’augment de les dinàmiques autoritàries, racistes, xenòfobes i sexistes. La seva recerca i pràctica curatorial explora la capacitat de l’art de produir formes de vida afectives, creatives i transformadores. Ha treballat aquest tema com a curador, com a autor i editor de llibres i revistes, com a coordinador de congressos, simposis, seminaris i tallers d'art i pensament crític, i com a director de projectes de recerca artística aplicada.
 

El seu projecte pel Centre d’Art La Panera s’articularà en quatre objectius: enfortir el seu paper com a plataforma de creació contemporània en l’àmbit de les arts visuals, arts digitals, arts musicals, sonores, i arts del cos; consolidar la institució com un centre de recerca, experimentació, pensament i formació artística, curatorial, i de mediació; convertir el compromís amb el territori en un eix transversal a la programació de La Panera; i mantenir, reforçar, diversificar i complementar els àmbits d’Educació, Programes públics i Documentació existents.
 

Aquests objectius s’inscriuen en un programa més general que es proposa implementar la metodologia de la sostenibilitat mediambiental i social a la pràctica institucional i produir projectes de comissariat que estiguin travessats per la perspectiva de gènere, feminista, ecològica i postcolonial; contribuir a una relació afectiva, constructiva i multilateral amb els veïns i veïnes del barri, de la ciutat i del territori que contribueixin al benestar comú.


___________________________________________________________________