Ken Robinson: l’escola mata la creativitat

Tot i que ja té forces anys i ha donat moltes voltes, val la pena recuperar aquesta conferència en un Ted Talk  on Sir Ken Robinson, el gurú de l’educació i la creativitat, parla  de la importància de la creativitat, especialment pel que fa als nens. La seva tesi és clara: la creativitat té la mateixa importància que l’educació i cal estar obert a equivocar-se per tal de trobar alguna cosa original. La impredictibilitat és extraordinària i és el que permet evolucionar els humans. Però molts nens han perdut aquesta capacitat, per la qual cosa Robinson creu que cal repensar profundament el sistema educatiu, el qual ha mirat l’educació com si hi busqués recursos o matèries per al treball, fruit dels sistemes educatius sorgits de la industralització. La conseqüència és que s’han estigmatitzat o mirat amb mals ulls aspectes com les humanitats i les arts. Robinson defensa, altrament, la creativitat com a font d’idees originals que aportin valor. Un aspecte que, a més, és de cabdal importància, també, en una economia basada en la innovació.

Aquesta conferència és tot un exemple del model anglosaxó de discurs. Dempeus, sense llegir cap text i fent gala d’un sentit de l’humor afuat. Imprescindible.

 Podeu trobar més informació i tesi de l'autor a la seva pàgina web: http://www.sirkenrobinson.com i gaudir també de les seves idees animades per la RSA (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce, UK):