Un salt d'impuls per al Circ

Redoble de tambors i suor freda. El circ ja està acostumat a fer equilibris i no només al trapezi, també en la seva gestió diària. Sobretot pel que fa a la creació de públics i la promoció d'un circ que ja no arriba en caravana anunciant-se amb cartells de colors enganxats amb cola, sinó que necessita d'unes estructures amb unes polítiques i suports que permetin fer-lo arribar a tota la ciutadania i a tots els racons del país.

En el marc del Pla Integral del Circ, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) plantegen el Pla d’Impuls del Circ 2019-2021, un programa amb onze accions específiques que cerquen, a grans trets, reforçar l’escenari del circ a casa nostra. El Pla compta amb la complicitat i col·laboració de nombroses entitats, associacions, ajuntaments i institucions, fet que en remarca la seva clara voluntat de crear xarxa.

 


 

LES ONZE MESURES
 

1. Formació

Impuls a la consolidació del projecte formatiu del CACRR i visibilitat de la xarxa d’espais de circ.

2. Infraestructures per als espais de circ

Millora de les infraestructures dels espais de circ de Catalunya.

3. Circ Comunitari

Creació d’un banc de recursos i producció de materials de circ comunitari.

4. Pobles de circ

Apropar el circ a pobles de menys de 10.000 habitants i crear vincles entre aquests municipis i els espais de circ del territori.

5. Nilak

Creació d’un espai escènic amb una carpa itinerant per a les comarques catalanes sense teatres.

6. Difusió

Potenciar la presència del circ als mitjans de comunicació.

7. Circ i Creació Publicitària

Difondre el potencial del circ en l’àmbit del sector empresarial de màrqueting i publicitat.

8. Esfera circ

Acompanyament i coneixement del sector del circ entre agents culturals.

9 i 10. Producció Nacional de Circ (PNC)

Donar suport als creadors i artistes emergents de Catalunya per a la creació d’una producció de circ de mig/gran format amb projecció nacional i afavorir-ne l’exhibició entre diferents equipaments municipals del territori.

11. Internacionalització

Potenciar la contractació i visibilitat del circ català a l’estranger, creant nous vincles amb els principals agents europeus.
 


 

EL PRESSUPOST


 

EL CALENDARI



 

LES ENTITATS

El Pla d’Impuls del Circ és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorcai l’Institut Ramon Llull, la col·laboració del Centre de les Arts del Circ RogelioRivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilaki amb la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya.


 

Podeu consultar aquí, el dossier de premsa complet sobre el Pla d'impuls del Circ.





 

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris