La cultura que volem

Measuring the social dimension of culture (MESOC)

El projecte MESOC, liderat per Econcult i amb la participació de la Universitat de Barcelona entre d'altres partners, és una acció d’investigació i innovació que pretén construir un model estructural de la dimensió social de la cultura. En la línia de la 'Nova Agenda Europea per a la Cultura' relaciona el valor social i els efectes de la cultura en la salut i el benestar, la participació i implicació ciutadana, la identitat urbana i la cohesió.

Certament, l’impacte econòmic de la cultura és un factor que cal contemplar. MESOC n’és conscient i no l’oblida, però a la vegada vol anar més enllà i desenvolupar noves perspectives i millores metodològiques per captar el valor social més ampli de la cultura independentment de la seva vessant econòmica.

El model que proposa es testarà en 10 ciutats europees, una de les quals és Barcelona. La capital catalana forma part del grup de ciutats on s’aborda el pilot des d’una perspectiva formativa, a través dels laboratoris de creació. En aquest grup, la metodologia a seguir estableix un diàleg amb els agents públics i gestors cultuals de cada ciutat per definir un conjunt d’iniciatives de les quals se n’identificaran les variables clau i se’n proposaran indicadors per mesurar el seu impacte social.
 

El BCNLab de Barcelona és un dels projectes pilot de MESOC
 

Barcelona participarà amb BCNLab, un espai dedicat a l’exploració i a l’experimentació de noves formes d’innovació i més específicament a la co-creació i a la participació ciutadana. D’entre els seus objectius destaquen la voluntat de millorar la coordinació entre les administracions i la de reduir la desigualtat i fragmentació entre els sistemes culturals i educatius.
 

També podeu mantenir-vos informats de totes les seves novetats a través de

Instagram: https://www.instagram.com/mesocproject/
Twitter: https://twitter.com/MESOCproject
Facebook: https://www.facebook.com/MESOCproject/
Youtube: MESOC project
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/mesoc-project/
ResearchGate: https://www.researchgate.net/project/MESOC-project


 

*****