Somos lo que escuchamos, impacto de la música en la salud individual y social. Nou llibre


Patricia Caicedo presenta el seu nou llibre "Somos lo que escuchamos: impacto de la música en la salud individual y social", un recorregut apassionant per a descobrir l'antiga relació entre música i medicina i per a entendre com funciona el cervell quan escoltem i fem música, comprendre la relació entre ritme, moviment i salut, entre plaer, emoció i música i les moltes formes en què la música millora la nostra salut física i mental, retarda el procés d'envelliment, incrementa la creativitat i produeix felicitat i sensació de propòsit en la vida.

Segons Caicedo, qui a més de desenvolupar una brillant carrera internacional com a soprano, és doctora en musicologia i metgessa: “escriure aquest llibre ha estat un procés apassionant en el qual he plasmat la meva experiència com a executant i la meva passió per la recerca, unint per primera vegada als meus dos amors, la música i la medicina. He fet un gran esforç per a escriure'l en un llenguatge accessible i clar sense perdre el rigor científic”.

El llibre, que combina aspectes històrics, sociològics, neurocientífics i artístics, consta de deu capítols i un llibre d'exercicis en el qual l'autora convida al lector a passar de la teoria a la pràctica. Els capítols inclouen temes tan interessants com música i cognició, música i creativitat, música en el dolor i la mort i un capítol dedicat a la veu en el qual Caicedo plasma la seva experiència com a executant.

Segons Alfons Karabuda, president del Consell Internacional de la Música fundat per la UNESCO en 1949: “em dedico a salvaguardar el dret fonamental de totes les persones a accedir a la música, promovent els seus valors. No puc pensar en una millor ajuda en aquesta cerca que el llibre inspirador escrit per Patricia Caicedo. En ell trobem la confirmació i explicació dels molts beneficis que hem sentit que ens ha brindat la música però sense entendre com”.

Editat per Mundoarts Publications, el llibre es publica en espanyol, anglès i portuguès i apareix en un moment històric ideal, quan més que mai som conscients de la importància de fomentar i preservar la salut a nivell individual i social. El llibre està disponible en la web de Mundoarts i en Amazon com a llibre físic i electrònic. Proximament en les llibreries.

 


 


 

_____________________________________________________________________