Interarts continguts destacats: El llegat del reforç de capacitats a les CEC ja està disponible a la nostra web

Reforç de Capacitats a les Capitals Europees de la Cultura – CEC‘, un projecte implementat per Culture Action EuropeInterartsENCATCUCLG i coordinat per AEIDL, va ser iniciat o per la Comissió Europea per donar suport al desenvolupament de capacitats i aprenentatges entre les CEC. El projecte va començar l’octubre del 2019 i va finalitzar el maig del 2022.


 


 

Com a primer pas, es van identificar les bretxes i desafiaments rellevants en matèria de competències professionals pertinents per als equips de prestació de serveis de les CEC mitjançant una revisió de la literatura i un procés d’intercanvi amb les CEC. En resposta, el projecte va oferir els Academy Camps, una sèrie de cinc programes de formació fets a mida.

Els formadors i experts de diferents àmbits que van participar en els 5 Academy Camps van abordar cinc temes rellevants per a les Capitals Europees de la Cultura: la importància d’una estratègia estructurada en el desenvolupament d’audiències; el valor afegit de la cooperació europea i internacional; la rellevància del desenvolupament comunitari a través d’accions creatives (confiança i art participatiu); el poder de les eines digitals per a un disseny coherent del programa; i totes les lliçons apreses que els diferents equips de treball comparteixen des de les seves pròpies perspectives, així com les seves projeccions a futur (la importància de convertir-se en la propera Capital Europea de la Cultura).

Tot el material produït al llarg d’aquest procés – entrevistes d’àudio (podcasts), vídeos (webinars) i textos (una biblioteca amb 300 documents de referència) es troba ara disponible a la nostra web per als professionals del sector cultural i per a qualsevol altra persona interessada en els temes tractats. La podeu consultar aquí.


 


 

____________________________________________________________________