Per un lluminós 2022!


Vivim temps difícils. Ho hem dit una i altra vegada al llarg d'aquest últim any que ara arriba al final. Mirant enrere, no podem deixar de reconèixer que han passat gairebé dos anys des que la pandèmia va desencadenar una tempesta de conseqüències sense precedents i que encara estem lluitant per veure la llum al final del túnel. Encara cal veure quan i com tornarem a remuntar a la superfície; encara no sabem com serà el món.
 
 


 
 

El sector cultural ha estat un dels sectors més afectats per la crisi. Això no obstant, no és només qüestió d'organitzacions que han deixat d'existir o de llocs de treball que s'han perdut; tampoc no es tracta d'agitar el mantra de la digitalització com l'única solució, vàlida per a tots, per resoldre tots els seus mals actuals. No: a la nostra part del món, la qüestió és que estem davant una amenaça profunda a la democràcia i el nostre actual sistema de governança; que es posen en perill els drets humans individuals, inclòs el dret d'accés a la cultura, però també altres drets col·lectius… i que encara està per veure si la nostra societat, tal com l'hem coneguda als darrers 75 anys, ha rebut un cop letal o no.

Capejant el temporal i plenament compromesa, Interarts ha continuat la seva feina: estem en actiu i ens esforcem perquè els nostres projectes i activitats es duguin a terme presencialment, sempre que això ens estigui permès, defensant que la cooperació a la cultura és, sobretot , intercanvi actiu i constructiu entre persones. Creiem fermament en el poder de la cultura per construir i sostenir societats democràtiques i participatives; defensem el dret de les persones i les comunitats no només a tenir lliure accés a les arts i a la cultura sinó també a poder participar-hi plenament; no acceptem que hi pugui haver un “bé comú més gran” - que encara està per definir - que justifiqui que els nostres drets fonamentals es vegin limitats.

Acabem aquest any orgullosos de qui som i del que hem aconseguit, convençuts que, tot i encara la situació crítica, Interarts continuarà la seva missió. Esperem amb ganes un nou any que retorni lluminositat a les nostres vides malmeses, amb la convicció que la nostra responsabilitat és enfrontar-nos al desafiament i continuar defensant allò en què creiem i allò que representem.
 

Desitjant tot el millor als nostres amics i companys, brindem per un lluminós Any Nou 2022!

     


 


 

_____________________________________________________________________