Interarts i La Bonne presenten l’exposició “Birth Cultures – Cultures del naixement: un viatge per la història, les tradicions al voltant del part i la maternitat”La inauguració de l'exposició, realitzada en el marc del projecte Birth Cultures, va tenir lloc el 17 de novembre 2021 al vestíbul de La Bonne, acompanyada d'una lectura de poemes a càrrec de la Rosa Pou.


La proposta expositiva, comissariada per la Marta Vergonyós, la Mar Serinyà i la Rosa Pou, se centra a donar visibilitat a les artistes que han treballat, des d'una mirada poètica, el naixement com l'Ana Álvarez-Errecalde, la Natalie Lennard i la Laia Manresa, entre altres.
 
 


 
 
Entre els mesos de novembre 2021 i febrer 2022 es desplega també un ampli programa d'activitats paral·leles que completa l'exposició. Ja s'han organitzat dos “Cafès del part” on mares i pares, de diferents generacions i orígens culturals, van compartir les seves històries i experiències personals al voltant del part. Durant les properes setmanes es farà un cicle de conferències que donarà veu a professionals del sector sanitari, activistes i altres dones de referència a l'àmbit del part i la maternitat. A més, hi haurà un taller on, a través de la creació artística s'exploraran les experiències de l'embaràs i el part, un cinefòrum en col·laboració amb La Mostra Internacional de Films de Dones Barcelona i un podcast disponible a Radio Paquita també es desenvolupen al llarg d'aquesta iniciativa.


Totes les activitats són obertes i gratuïtes, però cal inscripció prèvia. Programa i formulari d'inscripció aquí: https://www.interarts.net


Birth Cultures es un projecte cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europa i en el qual participen altres museus i iniciatives de dones: el Frauenmuseum de Hittisau (Àustria), el Centre de Cultura de Gènere de Kharkiv (Ucraïna), i el Frauenmuseum de Merano (Itàlia).

 


 


 

_____________________________________________________________________