«Soterrem les vies» : Música per reivindicar el soterrament de les vies de L'Hospitalet

Des de l’any 2000, un seguit d’entitats de la ciutat treballen plegades a la plataforma ‘L’Hospitalet sense vies’ reivindicat el soterrament de les vies a la ciutat, un projecte aprovat però que està totalment aturat, l’Escola de Música i entitats musicals de la ciutat es van afegir l’1 de juny a la reivindicació amb accions musicals a quatre de les passarel·les que travessen les vies. 

Les passarel·les van acollir una acció musical irrepetible. Alumnes de l’Escola de Música - Centre de les Arts, d’escoles de primària pròximes als ponts i de diverses entitats musicals de la ciutat interpretaren una peça contemporània molt singular. A cada pont es realitzà una improvisació diferent. Posteriorment es va unir les quatre actuacions en aquest vídeo que ha creat la peça definitiva.

Per a la directora de l’Escola de Música-Centre de les Arts, Núria Sempere, «Soterrem les vies» és una aposta estètica arriscada en línia amb la causa a la qual dóna suport. El llenguatge musical de l'Agustí Martínez és tan complexe i tan inquietant com ho és la bretxa que fan les vies del tren. D'aquí a decidir que aquest havia de ser el llenguatge musical de la peça.

 
See video
             

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris