Everyday innovators : developing innovative work organisation practices in the cultural sector in Europe

«Innovation is always a story, a story about a process. It allows a discovery to be transformed into new practices, whether it concerns a technology, a product or a conception of social relationships. Innovators are not always entrepreneurs or researchers, but they always have a capacity to transform the order of things.» Nobert Alter p. 5

Aquesta publicació, editada per l’International Network for Contemporary Performing Arts (IETM), recull tretze casos de bones pràctiques sobre la innovació de l’organització del treball en organitzacions culturals europees. Podeu trobar exemples que il·lustren com millorar la cooperació, l’efectivitat i les competències dels grups de treball; com crear nous espais per fomentar la generació de noves idees; com elaborar programacions més atractives i sostenibles, i com reforçar les relacions entre les comunitats i els artistes. També s’hi expliquen iniciatives que difonen ofertes de treball i faciliten a les organitzacions la recerca de persones.

Exemple de bona pràctica és El Barcelona International Dance Exchange (BIDE) una plataforma per al treball en xarxa i l'intercanvi creatiu entre coreògrafs, ballarins i performers professionals. 

L’estudi, elaborat per La Belle Ouvrage   —un espai europeu dedicat a investigar i millorar les relacions de treball i la situació professional del treballadors de diferents sectors— conclou que en l’actual context de crisi és més necessari que mai establir espais per reflexionar i compartir experiències, encara que les organitzacions veritablement innovadores, en moltes ocasions, no són conscients que ho són.  Finalment, s’hi assenyala la dificultat de compartir experiències reals en entorns professionals per la reticència de les institucions a exposar les seves debilitats.


Aquest document, que es pot descarregar en format pdf, està disponible en anglès i francès

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris