Apunts #4

Art and politics don’t mix / Tiffany Jenkins
Scotsman.com (13 nov. 2012)

"The arts cannot address social problems directly. And nor should they be asked to. The problems of education, justice, and health are for the politicians to tackle, and it is damaging when they ask culture to do it for them. It avoids social solutions to those problems, and burdens artists and organisations with tasks they cannot fulfill "
 

La banalización de la programación cultural / Jaume Colomer
Els públics de la cultura (25 nov. 2012)

"Si somos gestores culturales en el sector público, cada vez tenemos más presión para conseguir audiencias y ofrecer programaciones low cost. Si analizamos los contenidos de nuestras programaciones culturales seguramente constataremos que la capacidad de captación de audiencias en muchos casos ha predominado sobre el valor formativo o de desarrollo personal"


El Gòlem o la creació de públics / Marisol López
#MissNokia (24 nov. 2012)

"El públic, com l’energia, ni es crea ni es destrueix. Només es transforma. Podem pluralitzar, mostrar o convèncer. Podem afavorir, facilitar, acompanyar. Crear? Construir? Educar? Des de quin punt de superioritat tractem els coneixements, les inclinacions o els gustos de la resta de mortals?"

Nous patrons festius? / Bienve Moya
Bienve Moya (26 nov. 2012)

"No cal ser gaire observador per comprendre que les relacions entre festa i atracció turística, i el seu aprofitament econòmic, pot afectar la mateixa rel de la societat local i la festa que celebra"

Nova gamma de robots intel·ligents per a la gestió de les arts / Gràcia Territori Sonor
Marabunta (15 nov. 2012)

"S’en fabriquen actualment 5 models de robot-gestor, tots estan produïts per empreses catalanes. Passarem a explicar breument les seves característiques diferencials, així com els avantatges i riscos que l’opinió dels sectors afectats per aquesta innovació ha expressat sovint en privat."

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris