Apunts #3

+ Culture + Action + Europe / Jordi Pascual
Jordi Pascual (10 nov. 2012)

"El sector cultural (“els professionals”) han de repensar de quina manera es legitimen, de quina manera són percebuts per la ciutadania. El sector cultural, ¿serveix els drets culturals de la ciutadania?, ¿o serveix certa excel·lència i cert elitisme? Necessitem un sector cultural que es legitimi a partir dels drets culturals (de la gent)"

l desconcert del “connecting people” a l’àmbit local / Carmemix
CARMΣMIX l'estraperlista (7 nov. 2012)

"Ahir vaig assistir a la jornada de formació ‘Com millorar la comunicació i aconseguir més públics als teatres’ organitzada per l’ODA-Diputació de Barcelona per a tècnics municipals de cultura (...). Hi van parlar diferents especialistas en comunicació cultural, aquí un petit resum del què per a mi va ser el més destacat"

 El futuro de los centros de creación / Utilxartistas
RecursosxArtistas (9 nov. 2012)

"Los espacios de producción artística no sólo suponen un beneficio cultural, sino que además funcionan como focos de atracción a nuevas empresas e iniciativas"
 

Necessari però encara no suficient: Trobada de responsables de les Biblioteques Públiques de Catalunya / Lluís Anglada
Bdig (biblioteques digitals i cooperació) (11 nov. 2012)

"El moviment és important, però el moviment pel moviment i la crida a la bona fe no són suficients. El govern ha d’articular amb realitats concretes la crida a fer un sistema únic però no unificat, coordinat però no dirigit, complementari i no duplicat."
 

Quatre apunts sobre política i cultura / Jordi Oliveras
Nativa (28 oct. 2012)

On és la capacitat crítica que suposem a la cultura? On és el seu potencial per fer visibles els conflictes?

Van Abbemuseum Talk for Giant Step 4 / dbfreee
Dbfreee (2 nov. 2012)

"That is to say, instead of simply asserting that art is ‘high’ culture as the Keynesian pioneers of art’s public funding did, the case for the public subsidy of the art’s in the new century must be based on the understanding that questions of quality, which cannot be resolved in the marketplace or the ballot box, must be addressed through discursive interactions in the public sphere"