La civilación del espectáculo / Mario Vargas Llosa

La inmensa mayoría del género humano no practica, consume ni produce hoy otra forma de cultura que aquella, que antes, era considerada por los sectores culturales, de manera despectiva, mero pasatiempo popular, sin parentesco alguno con las actividades intelectuales, artísticas y literarias que constituían la cultura. Ésta ya murió, aunque sobreviva en pequeños nichos sociales, sin influencia alguna sobre el mainstream.» ( ) "La cultura es divertida y lo que no es divertido no es cultura» p. 30-31

Aquesta denúncia és el fil conductor d’aquest últim assaig del Nobel de literatura Mario Vargas Llosa, en el qual fa un demolidor diagnòstic de l'evolució viscuda en les últimes dècades «por lo que tradicionalmente se conocía como cultura».

No us perdeu l’entrevista a Vargas Llosa al diari El País. Ni la presentació del llibre a la seu de l’Instituto Cervantes on es va establir un dinàmic i interessant diàleg de l'autor amb el filòsof i sociòleg francès Gilles Lipovetsky.


Consulteu també l’article ‘La civilización del espectáculo a debate’ que recull opinions sobre el tema. I l'apunt La Civilización del Espectáculo de Mario Vargas Llosa en 12 puntos de Croma Cultura.

Més informació en el catàlegdel Centre d'Informació i Documentació.