Revista de revistes #1

Artecontexto. N. 34-35 (2012)

Trabajo colectivo, redes y participación
MURRÍA, Alicia (p. 6-15)

S’hi presenta “El Ranchito” un projecte d’investigació cultural promogut per Matadero Madrid en col·laboració amb diferents agents locals i internacionals, que persegueix el desenvolupament de noves estratègies que afavoreixin la creació i la reflexió des de la institució cultural, a través de la implementació de residències de creadors internacionals, l’establiment de connexions amb agents locals múltiples o la realització de convocatòries públiques com a instruments per a activar el teixit artístic.


International journal of heritage studies. Vol. 18, n. 4 (jul. 2012)

The maritime paradox: does international heritage exists?
MAARLEVELD, Thijs J. (p. 418-431)

S’hi analitzen possibles fórmules per millorar la gestió del patrimoni marítim en aigües internacionals. La discussió gira al voltant del concepte de patrimoni internacional i les responsabilitats dels estats riberencs.

The Journal of arts management, law, and society. Vol. 42, n. 2 (abr.-juny 2012)

Gallery districs of Barcelona: the strategic play of art dealers
RIUS ULLDEMOLINS, Joaquim

Joaquim Rius Ulldemolins analitza el mercat d’art de Barcelona. Presta especial atenció als factors estratègics que han influït en l’aparició i permanència dels districtes artístics i galeries d’art que el conformen.

Telos. N. 91 (abr.-juny 2102)

Un debate ambiguo. Las industrias creativas en Europa
CORREDOR LANAS, Patricia; BUSTAMANTE RAMÍREZ, Enrique

S’hi examina la implicació que ha tingut per a les polítiques culturals europees la incorporació del concepte Industries Creatives l’any 2006. S’hi analitzen l’evolució i els objectius de la UE en matèria cultural durant aquest període, les diferents etapes, els documents, els programes culturals històrics i actuals, les seves finalitats i pressupostos. Article


La nueva relación entre el artista y su obra. La obra de arte en la era digital
R. CONTRERAS, Fernando

Anàlisi crític de la influència de les tecnologies de la comunicació en la transformació dels conceptes tradicionals de l’obra d’art en la postmodernitat i la seva apropiació per part del públic. Article


Internet como medio para la salvaguardia del patrimonio cultural inmaterial
SUBIRES, María Purificación

S’hi presenten experiències de la Web 2.0 per difondre i salvaguardar el patrimoni cultural immaterial. Aquestes experiències permeten que siguin no només les institucions, sinó també els ciutadans, qui decideixin quin patrimoni volen preservar i difondre. Article

Si sou membre d'Interacció, per fer peticions d’articles escriviu un missatge privat al Centre.

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris