La música ens farà lliures!

L'empoderament social a través de la música. Desenvolupament comunitari mitjançant la pràctica musical. Fer extensius els drets culturals de la ciutadania i aprofitar el procés com a vehicle de cohesió social, formació educativa i de construcció de ciutadania. D'experiències i reflexions arreu del món n'hi ha moltes. Per fer-ne un tast, seguir coneixent i ampliar el ventall de referents de realitats possibles, us convidem a començar a estirar el fil sobre el tema a partir de l'article recentment publicat a Quaderns d'Acció Social i Ciutadania (Núm 10, octubre 2010), escrit per Núria Sempere "Educació artística per a la cohesió social des d'un servei municipal", on comparteix l'experiència endegada ara fa uns anys a l'Hospitalet del Llobregat.

També podeu consultar el bloc del projecte de Comusitària on podeu trobar les seves experiències i referents sobre l'acció comunitària a través de la música.

I si parlem de música, doncs us deixem uns vídeos que representen posades en acció de la Democràcia Cultural a través de la música.

 Orquestras Juveniles de Venezuela

See video
    

This Rythim!

See video