Les noves tecnologies al servei del desenvolupament cultural per fer front el "zapping cultural"...

Bernard Stiegler ens ha parlat de participació activa de la ciutadania en la creació i la difusió de la cultura des de la perspectiva dels ciutadans com a protagonistes. Per Stiegler la relació entre la cultura participativa i els fenòmens d’aficionats 'amateurs', que avarquen una amplia gamma de propostes d’activitats artístiques, des de les més emergents a les més tradicionals. L’autor considera que en els darrers deu anys l’esgotament del model cultural consumista ha donat pas a un model econòmic basat en la contribució (dels recursos oberts), on les noves tecnologies han jugat i jugaran un paper estratègic alhora de dotar d’instruments el desenvolupament cultural i social. Aquesta és la tasca que des del Institut de Recherche et d’Innovation- IRI  desenvolupen al Centre George Pompidou.

També el director adjunt de l'IRI, Vicent Puig, pioner en noves tecnologies aplicades al desenvolupament cultural, ens parla en aquesta entrevista sobre creació amateur de qualitat.

Podeu veure també l'article: 'Pour en finir avec la mécroissance: quelques réflexions d'ars industrialis'

 i altres llibres de Bernard Stiegler disponibles al Centre d’Informació i Documentació: