Radiohead, donant color a les emprenadories culturals

Radiohead, grup anglès de rock alternatiu considerat una de les bandes de música més vanguardista i amb prestigi internacional, en el seu darrer treball "In Rainbows" va trencar les normes no escrites de com havia de funcionar la distribució discogràfica, penjant el seu disc a la seva web i instant a donar la voluntat a qui volgués descarregar-se'l.

Al cap d'uns mesos d'haver revolucionat el mercat discogràfic, el grup d'Oxford llençava el Reckoner Re/Mix, on posava a disposició dels punxa discs, mescladors i qualsevol que les volgués, els temes del seu disc segmentats per pistes per tal de donar la possibilitat de fer les barreges musicals al gust.

A la gira internacional de presentació del disc, Radiohead va mostrar una especial sensibilitat amb la qüestió mediambiental, integrant en la seva planificació estratègies de reducció de l'impacte ambiental que la gira generava. Llums de baix consum, transport ferroviari dels equips o gots reutilitzables són exemples de la seva acció responsable.

Al llarg de la gira el grup va passar per Praga, on de nou Radiohead va tornar a donar mostres de sintonia amb el seu públic i els temps d'avui, al cedir l'enregistrament sonor del seu concert a Praga per tal de completar un projecte que els seus seguidors de la capital de Txèquia tiraven endavant per tal d'editar un DVD del seu concert a la ciutat. El material visual editat partia de les aportacions del públic del concert que va enregistrar-lo amb càmeres de vídeo domèstic. El resultat de la unió i sinergia de les forces creatives del grup i del seu públic (convertits en contribuïdors) és Radiohead in Prague - 23 08 2009, un DVD de l'actuació que hom es pot baixar de franc en diferents formats i qualitats.

Podeu veure en línia el concert íntegre :          
See video