Googléame: la segunda misión de los Estados Unidos

El llibre «Googléame. La segunda misión de los Estados Unidos»de Barbara Cassin, reflexiona filosòficament sobre el buscador Google, analitza els seu funcionament, la seva història, el seu desenvolupament i la seva missió, per acabar criticament qüestionant la seva pretesa democràcia cultural. Barbara Cassin filòsofa i filòloga francesa doctorada per les Universitats de Lille i la Sorbona. Actualment és directora d’investigació al Centre Nactional de la Recherche Scientifique (CNRS) de Paris. Ha escrit diversos llibres relacionats amb el llenguatge i la filosofia.

El llibre analitza els impactes polítics, econòmics i culturals del fenomen Google. Desgrana les pràctiques sobre les quals s’ha construït el poder de Google. La seva història, des del seu inici a mans de dos estudiants  fins la seva entrada a la cotització en Bolsa al 2004. Destaquem el darrer capítol 'Acerca de la democracia cultural', on l’autora fa un repàs sobre qüestions tant importants com els drets d’autor dels llibres digitals a Google, sobre l’impacte lingüístic de l’anglès envers d’altres llengües per acabar amb una reflexió filològica i filosòfica sobre la moralitat que Google amaga darrera la seva pretesa universalitat i democràcia. 

Google és un campió de la democràcia cultural, però sense cultura ni democràcia


Google-moi ! per Lunethique

Debat amb l'autora, Barbara Cassini, sobre el perill del monopoli de la informació

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació