Què significa habitar un món interconnectat on cada cop és més difícil ser-ne estranger?

Nestor García Canclini | Gedisa

Breu assaig que subverteix qualsevol categorització narrativa convencional, alternant diàleg fictici amb documentació empírica, l’autor realitza una radiografia de la institució acadèmica i l’impacte de l’eclosió de l’era digital en la societat contemporània.

La cultura a la Xarxa és un dels temes centrals que pot trobar-s’hi relatat. Utilitzant com a recurs les analogies entre la hipermobilitat geogràfica de la societat contemporània i el procés de digitalització, Canclini busca incitar a investigadors i professionals de les ciències socials en pensar i reformular com aquests processos impacten en els hàbits de la societat i els tinguin presents a l’hora de realitzar les seves investigacions.

Les mutacions en els hàbits de lectura i escriptura en la convergència tecnològica, el moment que travessen la indústria cultural i la producció acadèmica, així com la crisi teòrica de les ciències socials son alguns dels aspectes que 'El mundo entero como lugar extraño' explora, interroga i provoca.

Seguint aquest enllaç podreu seguir el diàleg-conferència que Nestor García Canclini va realitzar a Medialab Prado en motiu de la presentació del llibre.


 

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris