Participació i Industries culturals i creatives: els temes destacats de gener

Us heu preguntat quins són els temes que més us interessen de la Comunitat Interacció? Nosaltres sí. És per aquest motiu que, de forma regular, anirem analitzant aquests inputs i, en finalitzar l’any, fer-ne una lectura global de l’any.

De les més de 8.000 pàgines vistes en el mes de gener, a continuació destaquem les lectures i documents que han despertat més interès.

Les 5 articles més llegits:

1. Exemples de bones pràctiques i línies de treball per fomentar l’accés i participació culturals

2. Xavier Antich: Balanç de les polítiques culturals. Què hem guanyat i què hem perdut?

3. Estudi sobre el sector de la cultura de proximitat

4. Estadístiques culturals de Catalunya 2016: podem fer una crida a l'optimisme?

5. Els grups escolar i les sortides a museus: Estudi qualitatiu

Els 5 documents més descarregats:

1. Libro Blanco del desarrollo español de los videojuegos

2. Inspiring Creativity. Promoting Culture and Creative Industries across Europe

3. Struggling for the Right to the (Creative) City in Berlin and Hamburg: New Urban Social Movements, New ‘Spaces of Hope’?

4. Cultural Times. The first global map of cultural and creative industries

5. Élargir la participation à la vie culturelle : expériences françaises et étrangères

Com us enunciàvem al títol, la Participació ha estat un dels temes destacats al nostre espai. L’article més llegit ha estat també el cinquè en volum de descàrregues i en ell es recull el resultat d’un estudi sobre l’estat i bones pràctiques en matèria d’accés i participació culturals. La Participació és un dels indicadors que aporta pistes al sector sobre què és el que funciona i com ho fa, amb el repte agregat que genera fer-ho de forma eficient.

L’altre tema d’interès detectat a l’espai ve marcat pel volum de descàrregues: les Indústries Culturals i Creatives (ICC). Els quatre documents més descarregats es vinculen en aquest àmbit, amb estudis d’abast estatal espanyol així com europeu i global, que busquen detectar i reflexionar sobre l’estat de les ICC, des d’un punt de vista econòmic del sector.

En termes generals, les entrades més llegides aporten la informació de fons necessària de consulta de l’àmbit temàtic en qüestió; mentre els documents més descarregats són investigacions que requereixen d’una lectura més personal i reflexiva del sector.

En definitiva, les lectures i descàrregues a la Comunitat d’Interacció mostren les dues dinàmiques que hi conviuen (a l’espai Interacció) i que conformen també l’espai de les polítiques i gestió culturals en general: una, de cultura-acció de proximitat i, una altra, orientada a les indústries creatives, des del punt de vista econòmic de la cultura.

Detectats així els vostres interessos, esperem poder respondre a les vostres necessitats informatives d’una forma més eficient a les properes entrades.

Moltes gràcies a tots.

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris