Casacuberta, David

Professor de Filosofia de la Ciència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Expert en desenvolupament comunitari a Catalunya i en les implicacions socials i culturals de les noves tecnologies, actualment la seva línia de recerca és l’impacte social i cognitiu dels nous mitjans. Ha estat avaluador del Programa de la Unió Europea per a la promoció de continguts digitals E-Content així com a conseller extern de Cultura digital per a Caixaforum, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Roca Umbert Fàbrica de les Arts a Granollers. 

Actualment, forma part del grup de treball de Trànsit Projectes en projectes internacionals al voltant de l’e-inclusió, E-Learning for E-inclusion i Face Value en els que les noves tecnologies es presenten com a eines adients per evitar l’exclusió social. En aquesta línia, ha coordinat el Programa E-Learning per a la Facultat de Lletres de la UAB. A més, en col·laboració amb l’Ajuntament de Granollers i la Universitat Autònoma de Barcelona, ha codirigit, des de Trànsit Projectes, el Postgrau de Desenvolupament Cultural Comunitari. 

Paral·lelament ha treballat en projectes de cultura digital com Autobahn, una cartografia de la música electrònica, o la instal·lació Hiperiment, L’hipertext en joc, etc. 

Entre la seva bibliografia destaca: 

- Cultura digital y vida cotidiana en Iberoamérica. México : Proyecto Internet del ITESM Campus Estado de México, 2010 

- Del casal al laboratorio : redistribuyendo el futuro de la cultura. Àngel Mestres, David Casacuberta. Acción pedagógica en organizaciones artísticas y culturales, 2007,  p. 136-148 

- Redes culturales : una introducción, David Casacuberta, Àngel Mestres. Boletín GC: Gestión cultural, núm. 14, julio 2006

- Creación colectiva: en internet el creador es el público. Barcelona: Gedisa, 2003  

- Cognició i emoció. Barcelona: UOC, 2001

- Imaginación democrática y globalización. Madrid: Libros de la Catarata, 2001 

Interacció 2010, sota el lema Democràcia cultural i transformació social, el tingué entre els seus convidats. Va presentar la ponència Pautes per a l'elaboració d'un projecte artístic de foment de la participació, dins el bloc temàtic dedicat a La democràcia cultural i el fenomen amateur com a factors de cohesió social.