blog de aadpc

L'Estatut de l'Artista a debat: Quin és l'impacte sectorial real?

PÍNDOLA FORMATIVA 

DATA: divendres 22 de març 
HORARI: de 10 h a 13 h 
LLOC: Fabra i Coats (carrer Sant Adrià, 20) 

INSCRIPCIONS

V JORNADES DE DIRECCIÓ. Una trobada amb... Rosario Ruiz, Joan Lluís Bozzo i Magda Puyo

Arriba la V edició de les JORNADES DE DIRECCIÓ, una trobada amb professionals de reconegut prestigi que exposaran la seva visió sobre l’ofici de dirigir. Trajectòries i experiències contrastades i una mirada particular sobre gèneres i autories que han abordat des de la seva mirada particular.

Enguany ens acompanyaran Rosario Ruiz, Joan Lluís Bozzo i Magda Puyo:

- La forma de l’actuació contemporània, a càrrec de Rosario Ruiz.

Ets una petita gran companyia? Vols optimitzar recursos?

CURS DE PRODUCCIÓ PER A PETITES GRANS COMPANYIES AMB NUNU SANTALÓ

Aquest curs està pensat per a petites grans companyies, ja siguin companyies que s’inicien o les que porten alguns espectacles però necessiten una mica d’organització, així com per a nous creadors o persones amb ganes d’iniciar projectes escènics. La idea d’aquest curs sorgeix de la constatació del buit d’informació que tenen les companyies petites, i dels errors que cometen contínuament a l’hora d’encarar les produccions. També del fet que moltes d’aquestes companyies desapareixen al cap de dos o tres projectes per la manca d’organització i d’entendre com s’hauria d’estructurar una companyia teatral.

Quin tipus d’entitat jurídica és més útil per al meu projecte d’arts escèniques? Quan m’interessa ser autònom?

PÍNDOLA FORMATIVA SOBRE FORMES JURÍDIQUES A LES ARTS ESCÈNIQUES

Coneixes les societats que es constitueixen amb més freqüència en el sector de les arts en viu? Quina és la diferència entre l’Associació i la Fundació o entre la Societat Cooperativa de serveis i la de treball? Quina et convé més? D’altra banda, què implica ser autònom en les arts escèniques? Què és un fals autònom?

Com es comença una sèrie? Quines són les claus de de l’èxit de les sèries catalanes que han triomfat?

ESCRIPTURA TELEVISIVA AMB NÚRIA PARERA

Com es comença una sèrie? Quins arguments són els adequats? Com es tracten els personatges i les trames? Quines són les claus de l’èxit de les sèries catalanes que han triomfat? Com s’organitza un equip de guió? En aquest taller es volen respondre totes aquestes preguntes, així com fer exercicis pràctics perquè els alumnes aprenguin a crear un arc argumental, a fer una escaleta i a dialogar-la, donant ànima als personatges que hauran inventat. L’objectiu és que acabin amb les eines suficients per, en el futur, desenvolupar la bíblia de la seva pròpia sèrie.

Aquest curs et donarà les eines per afavorir el teixit d'una estructura social més justa

Curs de CREACIÓ EN CONTEXTOS D’EXCLUSIÓ - Nivell 1 - amb Alicia G. Reyero

Curs intensiu per endinsar-se o aprofundir en el treball amb diferents col·lectius mitjançant les arts escèniques.Explorarem les capacitats de cada participant per fer un treball personalitzat.Treballarem a nivell teòric i pràctic, incidint en la vivència com a forma d’aprenentatge.

Ets intèrpret, tècnic, productor, gerent de companyia o de sala? Això et pot interesssar

OIRA, PREVENCIÓ A L’ESCENARI

OIRA Prevenció a l’escenari és una eina pràctica per a la promoció de la prevenció de riscos en el sector de les arts escèniques i audiovisuals. Permet que qualsevol agent del sector pugui realitzar avaluacions de riscos laborals, augmentant així la cultura preventiva en el sector.

Com i quan elaborar una factura?

Davant la creació del teu propi projecte artístic, necessites conèixer les eines bàsiques de gestió per moure el teu espectacle. Una d’elles, és saber el funcionament de l’emissió i recepció de factures: qui pot fer una factura, quina informació ha de contenir, quins impostos s'hi ha d'incloure i en quin percentatge (IVA, IRPF)... Són dubtes que els associats/des ens formuleu sovint.

Busquem professionals amb talent que vulguin conèixer i participar en el disseny d’una producció real

CREACIÓ KM.0
Jornades de treball per a professionals de la creació i la gestió

Són quatre jornades d’orientació professional en l’àmbit de la producció-creació, comunicació-màrqueting, explotació-distribució, i legalitat (límits i oportunitats) per a emprenedors culturals.

El caràcter de les jornades serà dinàmic i molt pràctic: es treballarà en grups reduïts que desenvoluparan un projecte de nova creació. Aquests grups seran dirigits per tres professionals dels àmbits de la producció, la comunicació i la legalitat.