Ciència i cultura: restablim la connexió. 18 al 20 d’octubre de 2017

Enguany Interacció 2017 té com a nucli les relacions entre cultura i ciència, tot entenent que aquests lligams són indestriables des del moment en què les incorporacions conceptuals de la ciència formen part de la nostra cultura i de la manera amb què veiem i interpretem el món. El plantejament d’aquesta edició partirà d’una visió especialment centrada en el món local i en les irradiacions europees, sobretot occitanes i euroregionals, ja que Barcelona comparteix espai i vinculacions amb ciutats tan importants des del punt de vista de la recerca i la investigació com Tolosa del Llenguadoc i Montpeller.

L’edició d’enguany es divideix en quatre blocs:

La difusió de la cultura científica i tecnològica

Un recorregut per aspectes cabdals de la ciència i la cultura, com ara la divulgació, els museus de la ciència i la participació ciutadana.

El diàleg entre la cultura científico-tecnològica i la cultura artístico-humanística

Aquest serà el marc idoni per debatre aspectes com la globalització i els reptes digitals, els nous centres en la confluència entre ciència i cultura i les plataformes de transferència entre art i tecnologia.

Ètica, estètica i coneixement

En aquest bloc es parlarà sobre la ciència i la cultura davant dels objectius 2030 del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, les vinculacions entre llei, ètica i cultura i també sobre la creació comunitària en l’entorn de la ciència.

La ciència en la construcció de la ciutat

Aquí s’abordaran les relacions entre ciència i ciutat, amb un èmfasi clarament local. Tecnòpolis, districtes tecnològics i parcs científics, Medialabs, factories digitals i xarxes de ciutats plantegen, avui dia, noves maneres d’entendre els pobles i ciutats a l’entrada del segle XXI.

Properament aquest blocs es desplegaran en el programa general d’Interacció 2017. Estigueu-ne a l’aguait.

I no oblideu de reservar les dates del 18 al 20 d’octubre!

1
Etiquetes:
#interaccio17