Petites dosis de cultura

Una de les novetats de l’actual edició d’Interacció és la simultaneïtat de propostes, la seva presentació àgil en un temps breu i la pluralitat de formats. Són les Presentacions de projectes, les Píndoles audiovisuals, la Mostra de projectes i els Tastets escènics.

Ahir a la tarda, a la Sala Raval del Teatre del CCCB, els responsables de diversos projectes culturals van disposar de 15 minuts per donar-los a conèixer. El primer torn va ser per al Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural, un programa d’investigació aplicada, formació especialitzada i desenvolupament de projectes i solucions sostenibles i innovadores per a organitzacions i empreses del sector cultural i turístic. El desenvolupa la Universitat de Barcelona.

Seguidament, es va presentar l’Espai Betúlia, Centre de la Paraula i les Lletres de Badalona. Es tracta d’un equipament referent i pioner en lletres i patrimoni literari. Un quart d’hora després, es va exposar el projecte de Cal Gras, Residència d’Artistes i centre de producció,  un autèntic alberg que combina la convivència i la creativitat. I per últim, l’Ajuntament de Sabadell va donar a conèixer als participants d’Interacció el Mediaestruc, un centre de suport a la creació integral, instal·lat en una antiga fàbrica tèxtil de la ciutat.

De forma simultània, a l’espai Interacció TV, l’assagista, crític d’art, curador i director d’Activitats Culturals del CCCB, Iván de la Nuez, explicava en diferit “Com programar cultura”.

A la plaça Mossèn Puig, que connecta el Pati Manning amb el Teatre CCCB, hi ha instal·lats, des d’ahir i fins divendres, una vintena d’estands amb projectes culturals a l’abast de tots els assistents a Interacció: l’Any Espriu, Experimentem amb l’art, el Laboratori de Cultura i Turisme, Ripoll capital de la cultura catalana o la Xarxa Alcover en són alguns. Es pot consultar-ne tota la informació al programa detallat d’Interacció.

Els Tastets escènics, que tenen lloc al Pati Manning, són, alhora, una mostra d’espectacles i una forma d’amenitzar les jornades. Ahir van donar la benvinguda als assistents el duo Accidents polipoètics, amb el seu humor de l’absurd. La cloenda de la primera jornada d’Interacció va anar a càrrec de la banda Jazz Machín, que va revisitar els clàssics del conegut intèrpret cubà.