Trama Serveis Culturals

Trama Serveis Culturals és una associació especialitzada en imatge i humanitats que ofereix xerrades, tallers, cursos presencials i virtuals, itineraris urbans, activitats en múltiples formats i altres serveis culturals a persones, grups, entitats, institucions i ajuntaments de la província de Barcelona.

La iniciativa neix amb la voluntat de crear, difondre i gestionar propostes creatives, culturals i educatives en l’àmbit local partint d’una concepció transversal de la cultura. Ja sigui desenvolupant i posant en comú els talents, els coneixements i els camps de treball de persones associades i col·laboradores o servint d’enllaç en la interacció entre diferents entitats i institucions, el sentit últim de Trama és esdevenir un nexe conductor que incentivi fluxos i processos culturals entre diferents professionals, ens, àmbits i espais locals, que acabin revertint sempre en la ciutadania.

Les línies de treball de l’entitat connecten amb diferents àmbits, entre molts d’ells, la gestió del coneixement, l’anàlisi de les pràctiques socials i de les representacions culturals, la difusió de l’art i del patrimoni cultural, l’educació artística, la cultura audiovisual i les noves tecnologies, la memòria històrica, la cultura popular, els estudis de gènere i el foment de la igualtat, la cocreació i el debat cultural.

Les propostes integren la reflexió i l’anàlisi crítica amb l’experimentació i la pràctica col·lectiva, l’estudi formal i conceptual de cada llenguatge amb la interacció entre diferents formats i disciplines, el visionat d’imatges i peces audiovisuals amb el debat i la participació activa de les persones participants.

Entre la seva oferta, Trama compta amb un programa d’itineraris urbans i passejades culturals centrat en la història dels barris, les transformacions urbanes i socials, i el patrimoni artístic. De la filosofia oculta sota la fisonomia de la ciutat, passant pels espais de memòria i de creació, fins a les conquestes socials de la ciutadania, els itineraris conviden a pensar i sentir la ciutat d’una altra manera.

Al següent enllaç podreu escoltar una entrevista radiofònica sobre els itineraris de Trama i la seva relació amb l’anàlisi crítica de les estructures de poder: per escoltar-la cliqueu aquí.

Durant les jornades d’Interacció podreu gaudir de forma gratuïta d’un tastet d’aquests itineraris. Només cal que us apropeu a l’estand de Trama i feu la vostra reserva. A continuació, els itineraris que us proposem:

# Art urbà a Barcelona

L’art urbà o street art és una de les iniciatives creatives més importants dels últims temps, un moviment jove que marca estils i tendències i transforma la ciutat en un gran museu a cel obert. Cercarem pels barris del Raval i Sant Antoni les mostres d’aquest art de carrer a l’abast de totes les persones, coneixent diferents obres, artistes i tècniques.

Dijous 9 a les 18:30h


 

# Dones i espai públic

Què ens diu la ciutat sobre les dones d’ara i d’abans? És equitatiu i igualitari l’espai urbà? O reforça les desigualtats entre homes i dones? Passejarem per Ciutat Vella mirant els carrers, les places, els mercats... des d’una perspectiva de gènere, per reflexionar sobre la relació entre urbanitat i ciutadania, entre dones i espai públic.

Divendres 10 a les 11:30h


 

# La Barcelona dels moviments socials

Barcelona no s’entén sense els moviments socials que ha protagonitzat la seva gent. De l’obrerisme de finals del segle XIX fins al 15M, passant pels moviments antifranquistes i el No a la guerra, aquests posen de manifest la força i la lluita continuada a la ciutat. Coneixerem el paper fonamental jugat per la ciutadania de Barcelona en els grans canvis de la seva història tot passejant per alguns dels espais de reivindicació més emblemàtics.

Divendres 10 a les 17:00h.

I per tenir més informació de les nostres activitats, promocions i molt més, tambe podeu cercar-nos a Facebook i a Twitter!
 

1
Etiquetes:
empreses