A Interacció trobareu: Any Espriu

Salvador Espriu i Castelló (1913 - 1985) és un dels autors més insignes de les lletres catalanes. La profunditat i l’alta significació de la seva obra, reconegudes per la crítica internacional, són mereixedores de la major atenció i la màxima consideració. De la mateixa manera, l’exemplaritat de la seva actitud en una de les situacions històriques més adverses per a Catalunya, que se sintetitza en les seves paraules, “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”, constitueixen un llegat que ha romandre en la memòria dels catalans.

El Govern de la Generalitat, amb l'acord de Govern del 15 de maig de 2012, va resoldre declarar el 2013 com Any Espriu amb els objectius de:

  • Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana.
  • Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu a Espanya i a d’altres països.
  • Impulsar la relectura i l’actualització de la seva obra i el seu llegat, mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l’ensenyament, així com els mitjans de comunicació.

L'Any Espriu té un caràcter cultural, cívic i participatiu i és per aquest raó que l'Oficina de l'Any Espriu vol ser present durant els dies 8, 9 i 10 de maig a les jornades Interacció, per donar a conéixer als diferents programadors les activitats, espectacles, exposicions i iniciatives que, des de diferents punts del país, han tornat a posar de manifest la vigència de l'obra i la figura d'Espriu.

Des del nostre espai podreu consultar el catàleg d'espectacles i d'exposicions d'àmbit literari ue diferents companyies, empreses i entitats ens han confiat.

Podreu conèixer més a fons el programa de l'Any Espriu a les Jornades Interacció dels propers 8, 9 i 10 de maig. Consulteu el programa complet de les jornades aquí