A Interacció trobareu: Ús d’Spotify a les Biblioteques Públiques de Vilanova i la Geltrú

L’objectiu d’aquest projecte és, a partir de les possibilitats que brinda una eina com Spotify, augmentar i complementar l’oferta de serveis que les Biblioteques Municipals de VNG donen als seus usuaris en relació a la música.

Són tres els eixos fonamentals que les biblioteques segueixen en relació a la música: la prescripció documental, la difusió del fons musical i la hibridació de la col·lecció presencial amb la virtual. En aquest sentit Spotify representa un gran complement doncs permet accedir a un vast fons documental en línia i en temps real que d’una altra forma seria impossible.

Spotify és una plataforma d’streaming sonor, d’origen suec, que inclou un ampli catàleg de música enregistrada, que s’actualitza constantment i que esdevé excel·lent per algun d’aquest motius: és legal, fàcil d’utilitzar, programari lliure dins l’àmbit musical, amb una gran qualitat de so, permet emmagatzemar les seleccions,...

El desenvolupament dels diferents usos que se li han donat ha anat paral·lel a la participació de la Biblioteca al  grup de treball de ‘Música a les biblioteques’ dins del projecte la ComunitatXBM, responsable del document Pautes d’ús de l’Spotify a les Biblioteques Públiques.

Les aplicacions són variades i van des de la Selecció de novetats, que es realitza mensualment, fins seleccions en motiu d’efemèrides, activitats, promoció d’autors locals, guies de recursos realitzades per les biblioteques, etc. tot relacionat amb les diferents iniciatives realitzades des de les Biblioteques de VNG i que tenen algun tipus de connexió amb la música.

A continuació us deixem uns exemples d’aquestes aplicacions que s’ampliaran amb la presentació del proper dijous 9 de maig:

 

Podreu conèixer en directe el projecte "Spotify a les bilioteques”  a les Jornades Interacció dels propers 8, 9 i 10 de maig. Consulteu el programa complet de les jornades aquí