Internacionalitzar la cultura

Heu gaudit mai del concert d’una banda anglesa, d’un llibre d’una autora argentina o de la peça d’una companyia basca? La globalització de la cultura és evident i fa inecessari limitar certs projectes i accions culturals en un entorn social i polític concret. Les idees, els projectes i les propostes, corren més que mai a través de la xarxa i fa encara més enèrgica la necessitat de promoure que la creació arribi arreu o tan lluny com sigui possible, per tal de generar diàlegs i aprenentatges entre cultures. Abans d’arribar més lluny, trencant tot tipus de barreres, caldrà engegar estratègies d’internacionalització.


 

El que planteja aquest informe de l'Observatori Basc de la Cultura (Kulturaren Euskal Behatokia), és una anàlisi de la relació entre la internacionalització i la cultura des de dues perspectives diferenciades com son: el contingut i el mercat.

Pel que fa als continguts, es descriuen les accions de difusió, el tractament de la imatge exterior i la atenció d’organismes com l’Alliance Française, el Goethe-Institut o el British Council. En relació al mercat en canvi es té en compte les exportacions comercials de les indústries culturals i la creativitat d’un entorn econòmic global i interdependent. Tot plegat, tenint en compte la naturalesa privada o pública dels diferents agents.


 


 

Malgrat que el document es centra lògicament en el cas del País Basc, en podem desgranar estratègies, polítiques i programes al voltant de la internacionalització que poden aportar idees a través de polítiques de suport i promoció de la internacionalització de la cultura que seran aplicables als nostres projectes i organitzacions.


 

  1. Analizar la internacionalització des de l'àmbit de la cultura.
  2. Estudiar les estratègies i programes existents al País Basc.
  3. Aprofundir en les reflexions que marquen les estratègies d'internacionalització.
  4. Extreure idees dirigides a l'estratègia d'internacionalització del País Basc des de l'àmbit cultural.


 


 

Per a més informació, podeu consultar el document:

PDF      Internacionalización de la cultura

HTML    Internacionalización de la cultura



 

Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris