Aquest Nadal no regalis fum, fum, fum!

D’aquí menys d’una setmana arriben les festes de Nadal i, un any més, estem patint perquè no tenim ni un regal a punt. La consciència no perdona, ens sentim culpables i comencem a fer una llista mental de camí a la feina, resant perquè no se’ns oblidi cap de les brillants idees que ens han vingut al cap. Quan ja portem una estona treballant i, per fi, el cafè de primera hora ha començat a fer efecte, tots els regals que havíem estat pensant ens semblen, per dir-ho suaument, els més típics i avorrits del món. 
 

Des d’Interacció no volem que ningú entri en pànic, així que hem fet un petit llistat de regals d’última hora, però no per això menys originals i creatius. Molts d’ells són jocs de taula pensats per fomentar la lectura, la literatura, l’art i la història

1. El juego de la Biblioteca: El bruixot Pokokoko ha encantat a un infeliç ratolinet per tal que es dirigeixi a la sala de lectura i devori tots els llibres de la biblioteca. El conjur només es trencarà si els jugadors són capaços de treballar en equip per recopilar 12 pàgines d’un llibre secret de contes. 


 


 

2. La vuelta al mundo en 80 días: Basat en el clàssic de Julio Verne, els jugadors hauran d’aconseguir recórrer el món en menys de 80 dies viatjant de Londres a París, Brindisi, Suez, Bombay, Calcuta, Hong Kong, Yokohama, San Francisco, Nueva York i retornar novament a Londres. Qui faci la volta en menys dies serà el guanyador.  

3. El sonet: Durant el Segle d’Or coincideixen a Madrid alguns dels genis de la literatura universal, i Lope de Vega decideix organitzar un concurs públic dirigit  a poetes novells, rol que encarnen els jugadors del joc. Hauran de construir paraules amb la peculiaritat que no necessiten cartes amb totes les lletres de la paraula per crear-la. A més, aconseguiran punts de prestigi si rimen amb altres paraules o fan servir els recursos estilístics preferits d’alguns dels grans mestres presents. 
 

4. Fresco: En aquest joc, els jugadors són pintors renaixentistes als quals el bisbe de la ciutat els encarrega restaurar el sostre de la catedral. Es tracta d’un joc d’optimització i de programació d’accions en què cada artista/jugador ha de ser qui més aporti a la restauració prenent decisions tan diverses com la compra de pintures, barreges de colors, horaris dels treballadors… 
 

5. Junk Art: El que més compta en aquest joc és l’habilitat per retirar peces i mantenir l’equilibri dels elements en joc. Els jugadors són artistes emergents que converteixen peces de ferralla en escultures i que organitzen una gira per adquirir més fama. En cada ronda se’ls proposa un repte: construir l’estructura més alta, ser l’últim a mantenir en peu la seva obra… 
 

6. Kanagawa: Aquest joc s’inspira en la mítica Gran onada de Kanagawa, de Hokushai. Els jugadors són els alumnes d’aquest mític mestre, a la Kanagawa de 1840. En cada torn, els alumnes hauran de decidir entre pintar el seu propi llenç o ampliar el seu estudi seleccionant conjunts de cartes. Després d’unes quantes rondes es valoraran els llenços dels jugadors i s’atorgaran els punts de victòria. 
 


 

Però no només ens quedem amb el món analògic: les propostes digitals no poden faltar! Perquè… qui havia dit que és difícil encertar regalant cultura?


Us heu arribat a imaginar videojocs sobre museus? Des de fa un temps, això ja és una realitat.


Father and son: El Museu Arqueològic de Nàpols ha creat aquest videojoc amb el suport d’una empresa especialitzada. En aquest joc, el jugador es posa en la pell de Michael, un jove que viatja a Nàpols després d’haver rebut una carta del seu pare ja mort, al qual no coneixia i que treballava al museu. Michael recórrer els carrers de Nàpols i les sales del museu, i es troba amb tot un seguit d’històries que el traslladen al passat. Un videojoc en que pretén despertar l’interès sobre el museu i les seves obres aun dels públics tradicionalment més difícils, l’adolescent. Moltes de les animacions s’han dibuixat a mà, es reprodueixen carrers reals de Nàpols i compta amb música original. A més, la vostra butxaca us ho agrairà perquè es pot descarregar de forma gratuïta a Apple Store i Google Play.
 

Ja sigueu dels que sempre deixeu la compra de regals per última o dels que sou previsors, des de l’equip d’Interacció us desitgem unes bones festes i molt èxit amb algun d’aquests regals. Aquest any, res de mitjons!
 


 

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris