Fer xarxa en les polítiques culturals

Davant de reptes globals calen solucions globals. L’actual panorama socioeconòmic mundial s’estén més enllà de les fronteres físiques i simbòliques i té repercussions en l’àmbit local. Pel que fa a les polítiques culturals, cada vegada és més necessari establir lligams en el terreny supranacional: la col·laboració internacional pot ser clau per assolir amb èxit els desafiaments de la contemporaneïtat. En aquest context sorgeix la plataforma ‘Cultural Policy Designers Network’ (CPDN).

Un grup de professionals europeus de les polítiques culturals s’ha unit per impulsar un espai col·laboratiu que aporti “high quality advice, strategic planning and project implementation in the cultural and creative sectors”. D’aquesta manera neix la primera plataforma a Europa d’aquestes característiques que opera al marge d’estructures governamentals. El caràcter de l’organització no impedeix que el focus de la seva acció abraci tant les instàncies locals com les internacionals més enllà dels límits europeus. La idea de base és teixir sinergies entre professionals i institucions a fi d’impulsar els sectors creatius i culturals, a través dels quals s’ha de vehicular el projecte d’integració europeu i l’assoliment d’una societat millor. La xarxa està oberta a la integració de nous membres i remarca el seu component voluntari i independent de qualsevol lobby o influència política.


 

Imatge: medium.com


 

En definitiva, fer xarxa és un element essencial en l’actualitat per dur a terme projectes reeixits. L’humà és un animal social que sobreviu treballant braç a braç amb els seus iguals. Per això celebrem que en el camp de les polítiques culturals apareguin iniciatives des de la base (bottom-up) per impulsar els sectors creatius i culturals i, d’aquesta manera, afavorir el desenvolupament social.


 

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web:

HTML  Cultural Policy Designers Network


 

Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris