Al maig museus a raig!

Què és un museu? Etimològicament, museu vol dir “casa de les muses”. Sí, les muses són les millors amigues dels artistes, els éssers de la inspiració. Ara bé, són els museus realment inspiradors? Fa temps que més que museus, sembla que l’art habita en mausoleus.

Si estem d’acord que l’art ha de sacsejar al públic, què han de fer els museus per aconseguir-ho? Tant des de la mediació artística com des de la museografia es busquen respostes satisfactòries. A Zagreb han tingut una idea. Un dia es van imaginar com seria un museu fet per les persones i per a les persones, un museu que expliqués la seva vida. Perquè darrere la història oficial s’amaguen milers de milions de petits relats personals. Van fer un centre d’interpretació de la història? O bé un espai d’investigació antropològica? Sí i no. The Museum of Broken Relationships és una exposició de petits fragments d’històries de persones anònimes. La col·lecció està composta d’objectes que testimonien relacions que per algun motiu s’han trencat. En conseqüència, qualsevol objecte portador d’una història singular pot esdevenir un objecte museístic. Val a dir que es pot visitar una part del contingut del museu en línia; a més, tothom hi pot contribuir aportant el seu granet de sorra.

I és que es pot fer museu més enllà del dia i les parets dels museus.

Bon cap de setmana i feliç Dia Internacional dels Museus! Si no sabeu què visitar, aquí teniu una llista de museus interessants. I si no podeu sortir de casa, sempre podeu fer una visita virtual; en aquest cas, no hi ha horaris ni entrades!


 


 


 


Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris