La cultura com a eix transformador

El Govern, a través del Departament de Cultura, ha presentat el document “La cultura, eina de transformació”, que recull la transversalitat de les polítiques culturals que està portant a terme el Govern i inclou noves propostes.  El text s’ha donat a conèixer aquesta setmana en el marc de la reunió el Consell Executiu, el qual va tractar específicament les actuacions culturals del Govern. També es van aprovar sis acords que el Departament de Cultura ha impulsat conjuntament amb altres departaments.


 

1. L'impuls del Pla d'Arxius i de Gestió Documental.
2. Mesures per digitalitzar els documents i dades públiques.
3. Promoció del domini .cat i del català a internet.
4. Col·laboració amb educació per promoure la innovació educativa en el marc de les arts escèniques, la música i les arts visuals.
5. Promoció de la llengua catalana a l'exterior: potenciar l'aprenentatge de la llengua i el vincle amb el país.
6. Acord per la protecció i difusió del patrimoni cultural i natural.


 
Per al Govern la cultura és transversal i, juntament amb els principis d’igualtat i de sostenibilitat, centra bona part de la seva acció, atès que considera que la cultura afecta totes les altres polítiques. Actualment té en marxa 208 actuacions transversals dels diferents departaments en l’àmbit de la cultura.
 
Donada la seva naturalesa transversal, l’acció de Govern es pot dividir en sis àmbits íntimament relacionats amb la cultura: cohesió social, empresa, societat digital, internacionalització, educació i territori. Tots aquests àmbits estan interrelacionats i són el reflex d’una realitat social rica i complexa com és la catalana.
 
Entre les accions transversals del Govern hi ha projectes per acostar la cultura a aquells que no hi poden arribar, a col·lectius amb risc d’exclusió: biblioteques a les presons, música i espectacles per gent que pateix malalties mentals, o programes d’accessibilitat perquè tothom pugui exercir el seu dret a gaudir de la cultura.

 

Font: govern.cat


 

PDF    La cultura, eina de transformació

HTML  La cultura, eina de transformació



 

Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris