Capitalitat de la cultura catalana, Reus 2017

Ajuntament de Reus | CERES

Al llarg de l’any 2017, Reus es va erigir com la Capital de la Cultura Catalana. El projecte va estar comissariat per Montse Grau Comet, que en destaca el treball amb el teixit associatiu de la ciutat, “una dinàmica de treball que cal mantenir i consolidar en el futur, per fer de la ciutat un veritable laboratori cultural”.

El projecte, segons la seva web, té com a objectius: contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior del país

El projecte ha estat dividit en cinc eixos:

  • Llengua, literatura i pensament
  • Tradició i festes populars
  • Història  i patrimoni
  • Coneixement, creativitat i innovació
  • Arts i creació

Ha comptat amb la participació de 150 entitats i 39 projectes repartits al llarg de l’any. Una de les prioritats del projecte desenvolupat ha estat la vinculació amb el territori, que s’ha desplegat mitjançant el programa ‘CCC als barris’ que pretenia descentralitzar el protagonisme i acostar les activitats als barris perifèrics de Reus. El pressupost pel projecte ha estat de 950.000€, comptant amb fons de l’Ajuntament de Reus, de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya.

Podeu consultar l’informe de resultats de seguiment de les activitats que té l’objectiu de quantificar l’impacte econòmic i realitzar una anàlisi dels públics.


 


PDF – Memòria final projecte “Reus 2017 – Capital de la Cultura Catalana

PDF – Informe de resultats “Seguiment de les Activitats Culturals a Reus en l’àmbit de la Capital de la Cultura Catalana 2017


 



Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris.