La lectura en España 2017

José Antonio Millán (coord.) | Federación de Gremios de Editores de España

Us informem que ja està disponible en línia i de manera íntegra l’edició 2017 de l’informe «La lectura en España», que la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE) va presentar el passat 10 de gener. Fins aquest moment només es podien consultar en línia l’índex i alguns capítols, tot i que s'oferia la versió impresa en forma de llibre previ requeriment a la FGEE.

L’informe, coordinat per José Antonio Millán, és una instantània del sector en què s’analitza el desenvolupament dels processos lectors a Espanya i els factors que hi estan influint; per aquest motiu es dediquen alguns apartats a les tecnologies de la informació i la comunicació, i especialment a la narrativa transmedia, que engloba múltiples formats de lectura i de participació en l’escriptura.

Tot i que es presenten dades esperançadores, com ara l’augment en 11,5 punts del nombre de lectors freqüents en els últims quinze anys (47,2% dels espanyols) i l’eclosió dels clubs de lectura, també es fan evidents les debilitats del sector: un 35% dels espanyols no llegeix mai o gairebé mai, i en la dècada 2006-2016 han tancat 7.700 punts de venda de premsa (el 25%). Aquests factors, juntament amb les opinions de diversos experts, tenen com a objectiu renovar la petició al Govern perquè s’activi un Pla de Foment de la Lectura que ja es planteja des del 2015.


 

HTML Federación de Gremios de Editores de España

PDF La lectura en España 2017

Inicieu sessió registreu-vosper a enviar comentaris