Culture : un nouvel art du management ?

Eurogroup Consulting | L’Harmattan

Aquest llibre, anima a la reflexió entorn al paper actual de les institucions culturals i respon, segons els autors, a una manca d’un treball que repensi les noves tendències en la matèria. Com el seu subtítol indica (fusió, creació i transformació de les institucions culturals), l’obra repassa diversos aspectes de la gestió cultural a l’estat francès, en un format d’entrevistes a gestors i directors d’equipaments destacats.

Els primers capítols plantegen com fer créixer una institució cultural històrica preservant el seu caràcter i sistema de funcionament essencial, partint d’entrevistes als directors del complex del palau de Versalles, un dels llocs més visitats del país, o els Arxius Nacionals. Tot seguit es contraposen els models jurídics i de finançament del reconegut festival Les Eurockéenes de Belfort, organitzat per una associació, amb el Centre National du Cinéma, una institució pública.

El darrer capítol intenta donar resposta – a través de les experiències dels museus de Paris, la Réunion des Musées Nationaux i Universcience – a preguntes com quines són les claus de l’èxit per al manteniment de l’autonomia d’aquestes institucions i com s’han de reinventar les estructures culturals en un sector públic afectat per fusions creixents de departaments.

Es tracta, en definitiva, d’un recull d’entrevistes d’alguns dels principals gestors en actiu a França, en què potser es troba a faltar una aportació reflexiva per part dels autors.


Podeu consultar aquest llibre al  Centre d'Informació i Documentació.



Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris