7a Cimera Mundial de les Arts i la Cultura. Malta, 2016

Annamari Laaksonen i Sarah Gardner | IFACCA

El passat octubre es va celebrar la 7a Cimera Mundial de les Arts i la Cultura a La Valletta, Malta, organitzada per la Federació Internacional de Consells d’Arts i Agències Culturals (en anglès, IFACCA). Més de 400 delegats de 90 països es van reunir per abordar el concepte de lideratge cultural com a impuls per a la transformació social. El document de discussió que presentem és una lectura preparatòria que es va oferir als participants i ponents, un work in progress en el qual es mostra la opinió de diversos experts sobre lideratge cultural des d’una perspectiva regional.

A més, també s’hi inclouen els resultats de tres enquestes dirigides a diferents sectors:

  • Agències nacionals d’arts i cultura
  • Sector cultural en general
  • Proveïdors de formacióen lideratge

Les respostes evidencien les grans diferències en la qualitat i l’abast dels programes de formació en lideratge que s’ofereixen arreu del món, així com el paper canviant de la figura del líder cultural i la importància creixent del sector cultural ―i específicament, d’actors i organitzacions culturals independents― amb relació a altres sectors.

S’ha previst que aquest document es vagi ampliant amb el resultat de les presentacions i els debats que van tenir lloc, i també s’hi afegiran casos pràctics que aportin més dades sobre quins tipus de models i programes de lideratge cultural s’estan oferint actualment. De moment podeu consultar l’informe de la Cimera, que fa un resum del programa i les intervencions i presenta els temes clau que es van debatre, com ara les necessitats i reptes dels futurs líders i el  paper de la cultura com a quart pilar del desenvolupament sostenible.



HTML 7th World Summit on Arts and Culture (publicacions disponibles en anglès i espanyol)

PDF Documento de discusión

PDF Informe de la Cumbre


Inicieu sessió registreu-vosper a enviar comentaris